Compote van pruimen & kaneel

Bereiden

Ben jij ook zo dol op pruimen? Met deze compote van pruimen, amandelen en kaneel vrolijk je iedere boterham of toastje op. Heel makkelijk om te maken, maar zeker niet zo simpel als de smaak. Zalig, al zeggen we het zelf... 
 1 Doe de pruimen, suiker, het kaneelstokje en de amandelessence met 200 ml water in een pan. Breng aan de kook onder af en toe roeren en wacht tot de suiker oplost.

2 Draai het vuur laag en laat de compote deels afgedekt 20 minuten zacht koken – of tot je een ingedikte substantie hebt. Verwijder het kaneelstokje en laat de compote afkoelen.

3 Serveer met muesli en een paar flinke scheppen plantaardige yoghurtvariatie. 


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
22 16320
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip

Ovenschotel met mediterrane kip

Een snel en gezond recept van Jumbo en Jamie Oliver.
Suiker: de begrippen die je móét kennen

Hoe meer je weet over suiker, hoe bewuster je ermee om kunt gaan.