Citrussiroop met munt & gember

Bereiden

Deze citrussiroop met munt en gember leng je aan met ijskoud water op een hete dag. Serveer met ijsklontjes. 

1 Verwarm in een grote pan het water en los de suiker erin op.

2 Schil de citroenen en limoenen met een dunschiller en snijd ze in plakken.

3 Haal de pan van het vuur als het suikerwater kookt. Voeg de gember, citroen- en limoenschillen/plakken, munt en citroenzuur toe. Dek de pan af en laat circa 12 uur trekken.

4 Giet de siroop door een zeef en verwarm tot 90 °C. Je kunt de hete siroop door een trechter in gesteriliseerde flessen of weckpotten schenken. De siroop blijft dan zeker een jaar goed.



Fotografie Sigurd Kranendonk Styling Marjolein Vonk Recepten & foodstyling Samuel Levie

 




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
23 7514
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip

Brinta Oergranenrepen met dadels & noten


Deze supergezonde repen zijn het perfecte ontbijt voor als je weinig tijd hebt. Ze zijn gemaakt met Brinta Oergranen, een nieuwe granenvariatie die je perfect kunt gebruiken voor het maken van ontbijtpap, pannenkoeken, wafels, granola of koekjes...