Citroen-ricotta cakejes met amandelen

Bereiden

1 Rasp de schil van de citroenen en pers 3 citroenen uit. Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de vormpjes in en bestuif ze met wat bloem.
2 Meng de amandelen met de rest van de bloem, bakpoeder en citroenrasp. Roer het citroensap door de ricotta en meng goed. Klop suiker en boter tot een romig mengsel met behulp van een elektrische mixer. Voeg al mixend een voor een de eidooiers toe en schep vervolgens het amandel-bloemmengsel erdoor.
3 Spoel met heet water de gardes van de mixer goed schoon en klop in een tweede kom de eiwitten helemaal stijf. Spatel ze luchtig door het amandelbeslag en meng dan voorzichtig de ricotta erdoor.
4 Verdeel het beslag over de ingevette vormpjes, plaats ze op een bakplaat en schuif in de oven. Bak de cakejes in ca. 20 minuten gaar. Haal uit de vormpjes en bestrooi met poedersuiker. Serveer ze met bramen, blauwe bessen en crème fraîche.

Per portie 186,6 kcal, 14,4 g vet (7,3 g verzadigd), 10,9 g eiwit, 4,2 g koolh., 0,1 g suikers

 




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
74 7863
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip