1 Mix voor het deeg de bloem, de suiker en het zout in de keukenmachine door elkaar. Voeg de helft van de boter toe en laat de machine 30 seconden draaien; voeg dan de rest van de boter toe en verwerk die in 1 minuut. Voeg 100 ml koud water toe; gebruik de pulsknop een aantal keren, tot het deeg klonterig wordt. Doe het over op een met bloem bestoven werkvlak en vorm er een ruw deeg van. Kneed het deeg met de muis van je hand nog zo’n 30 seconden. Maak er een platte bal van, wikkel die in plasticfolie en laat minstens 1 uur afkoelen in de koelkast.
6 personen
• 1 el olijfolie
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 1 rode ui, in dunne ringen
• 1 kg roma tomaten, ontveld, pitjes verwijderd, en in stukjes gehakt
• 1 el verse tijm
• 1 el tomatenpuree
• 2 rode paprika’s, geroosterd, ontveld en in reepjes
• 100 g chorizo, in dunne plakjes
• 50 g manchego (schapenkaas), geraspt
• 1 tl paprikapoeder
krokant deeg
• 330 g bloem
• ½ tl suiker
• 1/2 tl zout
• 170 g roomboter, in blokjes
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.