Chocoladetaart met zoutvlokken

Bereiden

Wedden dat deze taart binnen no-time op is? De zoutvlokken geven een heel bijzondere smaak aan het geheel! Serveer met een klodder room of crème fraîche. 

1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit en bekleed er een ingevette pasteivorm (ø 23 cm) mee. Bak 10–15 minuten met blindbakvulling, en vervolgens nog 15 minuten zonder, tot de taartbodem goudbruin is.

2 Breng room, suiker en zout in een pan aan de kook. Neem van het vuur zodra het kookt. Roer dan de boter en chocolade erdoor.

3 Laat het mengsel 10 minuten afkoelen en roer de melk erdoor. Blijf roeren tot het mooi glanst. Schenk in de taartbodem en laat in 2 uur stollen bij kamertemperatuur.

4 Bestrooi de taart met de zoutvlokken en serveer met room of crème fraîche.

PS: zelf het taartdeeg maken? Gebruik dan de uitleg van deze taart. 




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
130 21494
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip