Chocolademousse

Bereiden

Een crème madame met chocola (chocoladebanketbakkersroom gemengd met slagroom) is een makkelijke en lekkere chocolademousse. bedek de dessertglazen met cacaonibs (stukjes rauwe chocola, o.a. verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels) om de chocoladesmaak nog iets uitgesprokener te maken.

1 Vet 4-6 glazen of ramekins in met boter. Voeg wat cacaonibs toe en kantel de vormpjes naar alle kanten, zodat de wanden en de bodem gelijkmatig worden bedekt.

2 Doe de helft van het eiwit in een schone glazen of metalen kom. Voeg de suiker, het citroensap en het zout toe en klop het eiwit half stijf. Voeg de rest van het eiwit toe en klop het helemaal stijf.

3 Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom bijna stijf. Klop de banketbakkersroom (creme patissiere, zie hieronder) glad en roer hem door de gesmolten chocolade. Meng er een derde van het eiwit door gevolgd door de rest, en schep er dan voorzichtig de geklopte slagroom door.

4 Verdeel de mousse over de glazen en zet deze minstens 1 uur in de koelkast.

5 Serveer gekoeld en strooi er cacaonibs over. De mousse kan het best dezelfde dag worden gegeten en is vanwege het rauwe eiwit maximaal 2 dagen in de koelkast houdbaar.
 

crème pâtissière

1 Klop de eidooiers met de suiker licht en dik en klop er dan het zetmeel door.

2 Splits het vanillestokje en schraap met de achterkant van een mes het merg eruit. Voeg het stokje en het merg toe aan de melk.

3 Breng de melk aan de kook en zet het vuur uit. Verwijder het vanillestokje en schenk de melk onder
flink kloppen in een dun stroompje bij het eimengsel. Doe het mengsel in een schone pan en klop voortdurend op matig vuur. Schraap langs de zijkant
en over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

4 Neem de pan van het vuur zodra de saus dik begint te worden en er een paar luchtbellen aan het oppervlak
verschijnen.

5 Schenk de banketbakkersroom in een met plasticfolie bekleed bakblik. Dek af met plasticfolie (klop op de
folie zodat hij tegen de room plakt) en zet voor je hem serveert minstens 1 uur in de koelkast.
 


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
87 22240
(1)15.0

Beoordeel dit product

Shop tip