Chocolade puddinkjes

Bereiden

Deze moelleux au chocolat (chocoladepuddinkjes) kun je eerder op de dag maken en in de koelkast bewaren totdat het tijd is om ze in de oven te zetten. Verleng de baktijd dan tot 12 minuten.

1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schuif een bakplaat in de oven, zodat-ie heet wordt. Vet 4 darioles of ramekins (inhoud 160 ml) in en bekleed de bodems met cirkeltjes bakpapier.

2 Smelt de stukjes chocolade in een kom boven kokend water. Laat iets afkoelen terwijl je de rest van het beslag maakt.

3 Klop de boter en suiker tot een lichtgekleurd en luchtig mengsel. Klop de eieren er (een voor een) door, en voeg dan de vanille en een snufje zout toe. Roer de bloem er losjes door, en meng vervolgens de gesmolten chocolade er voorzichtig door. Het mengsel moet behoorlijk indikken. Verdeel over de ovenschaaltjes en bak de moelleux 8 minuten op de voorverwarmde bakplaat in de oven. Serveer meteen.

Of combineer met...
Karamel
Schep 1 tl dulce de leche of karamelsaus in 4 holten van een ijsblokjeshouder; vries 2–3 uur in. Stop halverwege het vullen van de ovenschaaltjes een blokje bevroren dulce de leche toe.

Karamel & noten
Doe hetzelfde als voor de karamelmoelleux en voeg telkens ook ½ theelepel gehakte hazelnoot toe.

Bosvruchten
Voeg bij het vullen halverwege wat frambozen, bramen of kersen toe. chocolade-espresso Voeg ½ eetlepel extra bloem en 25 ml koude espresso toe aan het beslag.

Per portie 415 kcal, 26,1 g vet (15,3 g verzadigd), 7,7 g eiwit, 37,1 g koolhydraten, 30,9 g suikers

Fotografie Sam Stowell
Recept Cara Hobday


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
220 23787
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip