Chocolade marshmellows 

Bereiden

Voor zoetekauwen die wel houden van wat extravaganza. Je hebt een suikerthermometer nodig om dit fraaie snoepgoed te maken.

1. Vet een bakblik van 21 x 30 cm in met olie. Bestrooi met poedersuiker en zet apart.

2. Giet het bier in een grote kom en klop stevig tot bijna alle belletjes zijn verdwenen. Giet de ene helft in een kleine pan met antiaanbaklaag, en de andere helft met de gelatine in een kom. Mix het bier met de gelatine tot het is gemengd.

3. Doe nu de suiker, honing en ½ theelepel zout in de pan met bier zonder gelatine. Verwarm 10-15 minuten op laag vuur. Draai met de pan tot de suiker is opgelost.

4. Breng het mengsel aan de kook. Steek er een suikerthermometer in en laat de siroop 10 minuten zachtjes koken, tot hij 115 °C is en lichtbruin kleurt. (Het is niet erg als de gelatine in de kom inmiddels is gestold – die smelt weer door de hete suiker.)

5. Haal de pan van het vuur en giet het mengsel voorzichtig over de gelatine in de mengkom. Mix het met de mixer op de laagste stand. Voeg langzaam alle siroop toe en klop dan 7-8 minuten op de hoogste stand, tot het mengsel luchtig is.

6. Klop in een aparte vetvrije kom de eiwitten stijf. Schep ze met de vanille door het biermengsel.

7. Schep het complete mengsel in de bakvorm. Smeer een paletmes dun in met olie en strijk het mengsel glad. Bestrooi met een wat poedersuiker en laat op kamertemperatuur minimaal 5 uur opstijven.

8. Doe de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met zachtjes kokend water en smelt hem op middelhoog vuur. Haal van de hittebron en zet apart.

9. Leg het blok marshmallow op een snijplank en snijd er gelijke stukken van. Doop ze aan een cocktailprikker in de chocolade en laat ze opstijven.

10. Meng de gemalen karamels met een snuf zeezout. Strooi dit vlak voordat de chocolade is gestold over de bovenkant. Laat op kamertemperatuur verder opstijven. Eet smakelijk!

Tip: Gelatinepoeder is verkrijgbaar in de betere natuurwinkels. Vervangen? 1,5 g gelatinepoeder staat gelijk aan 1 blaadje gelatine. Vergeet niet dat je gelatineblaadjes voor gebruik moet weken!

Per marshmallow 157 kcal, 3,7 g vet (2,2 g verzadigd), 1,6 g eiwit, 30,7 g koolh., 30,6 g suiker

Psst...
Zin in nog meer choco-inspiratie? 
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten
 


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
18 5103
(1)14.0

Beoordeel dit product

Shop tip