Chips van boerenkool

Bereiden

In New York kun je dit snackje op elke straathoek krijgen, dus als boerenkoolland kunnen we hier niet achterblijven. Je kunt deze gezonde chips in speciaalzaakjes kopen, maar veel leuker (en heel makkelijk!) maak je ze zelf volgens dit recept van Rens Kroes. Lees hier meer over de boerenkooltrend.

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de harde nerf uit de boerenkoolbladeren. Was de bladeren schoon en dep ze droog met keukenpapier of een schone
theedoek.

2 Scheur de bladeren in grote stukken en doe ze in een kom. Doe daarna de olie, sojasaus en wat sesamzaad erbij. De bladeren moeten een beetje glinsteren, maar gebruik niet te veel olie. Proef of ze op smaak zijn en voeg eventueel wat meer sojasaus toe als je dat lekker vindt. Hussel alles door elkaar en leg de bladeren op een met bakpapier beklede bakplaat.

3 Bak de boerenkoolchips tussen de 6 en 12 minuten, afhankelijk van de oven. Houd ze goed in de gaten, want ze kunnen redelijk snel zwart blakeren. Haal de chips uit de oven als ze lekker crispy zijn. Enjoy!


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje