Chili saucijzenbroodjes

Bereiden

De verse chilipepers geven een spicy smaak aan het vlees. Het paprikapoeder en de komijnzaad zorgen voor een lekker smaakvol hapje. Ideaal voor tijdens de borrel of als late night snack. 

1 Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2, Steek de chilipepers aan stalen prikkers en rooster ze boven een gasvlam of op de hete grill tot ze zwartgeblakerd zijn. Leg ze in een kom, bedek met plasticfolie en laat afkoelen. Haal nu de velletjes eraf en schraap de zaadjes eruit – laat ze erin als je houdt van vuurwerk!

3, Snijd het vruchtvlees, meng met worstvlees, paprikapoeder en een snuf peper. 

4. Rol de plakjes bladerdeeg iets uit op een met bloem bestoven werkvlak.  Verdeel het vleesmengsel erover (langwerpig dicht bij de rand). Rol het deeg erom, bestrijk de randen met het eimengsel; druk goed vast.

5. Bestrijk de bovenkant van de rolletjes met de rest van het eimengsel. Strooi komijnzaad en wat zeezout er over. Snijd de rolletjes door, zodat je 20 korte rolletjes krijgt. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten in de oven, tot het deeg opgebold en goudbruin is.

Maak dit recept met Tante Fanny

 




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
71 8793
(1)15.0

Beoordeel dit product

Shop tip