Chili-bonensoep met salsa & koriander

Bereiden

De combinatie van chilivlokken, chilisaus en kidneybonen vormt de basis voor deze smaakvolle, licht spicy soep. Heerlijk voor op een luie zondag, maar het is ook een makkelijk recept voor een doordeweekse dag. 

1 Bak de uisnippers, paprika, bleekselderij, chilivlokken, het paprikapoeder en laurierblaadje in 1 eetlepel olijfolie en roer goed. Draai het vuur laag en verhit dit alles 10 minuten tot de groenten zacht zijn.

2 Roer de blokjes tomaat, dekidneybonen in chilisaus en de hete bouillon erdoor, draai het vuur hoger en laat 10 minuten zachtjes koken.

3 Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Als de olie goed heet is (test met een hoekje van een tortillareepje), bak je de tortillareepjes knapperig, zo nodig in 2 porties. Neem ze uit de olie met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

4 Voor de salsa: mix de ingrediënten in een kom en houd zolang apart.

5 Als de soep klaar is, gooi je het laurierblaadje weg. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe. Mix de soep kort met een staafmixer tot een grove soep. Schenk in een kom en garneer met de tortillareepjes, salsa en partjes citroen (knijp ze uit boven de soep). 

Per portie 258 kcal, 8,3g vet (1,1 g verzadigd), 11,2 g eiwit, 29,3 g koolhydraten, 11,1 g suikers

Psst...
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
122 10949

Shop tip