Jamie's tips voor de lekkerste ceviche

Bereiden

Op een basisrecept voor ceviche kun je eindeloos variëren. Ceviche is de benaming voor rauwe vis of schaal- en schelpdieren die worden gemarineerd (en dus ‘gegaard’ ) in citrussap, en dan aangekleed worden met scherpe smaken. Het mooie is dat je daar alle kanten mee op kunt. Probeer diverse vissoorten; koop ze supervers en laat ze schoonmaken, ontvellen en ontgraten en snijd ze in even grote stukken.

Marineer ze in citrussap van jouw keuze – zoals limoen, citroen, grapefruit, sinaasappel of yuzu, een scherp smakende Japanse vrucht. Na ongeveer 10 minuten, als de vis ondoorzichtig wordt, giet je wat van het sap weg, en maak je het gerecht af met bijvoorbeeld rode ui, knoflook, chilipeper, koriander, gember of fruit. Breng op smaak met zout en peper en bedruppel met een beetje olijfolie.

Het idee is dat je maar enkele hoofdsmaken hebt, dus houd het simpel en vooral vers. Laat het uiteindelijke gerecht voor serveren nog 10 minuten marineren.


Serveersuggesties met ceviche:
- Plakken brasem met fijngesneden bleekselderij en partjes grapefruit.

- Stukken zeebaars met partjes roze grapefruit en gesneden rode chilipeper.

- Coquilles in de schelp, gehalveerd, en geserveerd met fijngesneden lente-ui, passievrucht en yuzusap.

- Plakken tongschar met plakjes avocado, blaadjes munt en citroensap.

- Plakken rode mul met dunne ringen rode ui, granaatappelpitten en limoensap.




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
59 35553
(3)33.0

Beoordeel dit product

Shop tip