Ceviche van zeebaars

Bereiden

De chilipasta in dit recept wordt het lekkerst met Peruaanse chilipepers: amarillo, panca of rocoto. Je kunt ze vervangen door andere pepers zonder dat de smaak van het gerecht helemaal anders wordt. 
 

1 Maak eerst de chilipasta (dit is voor ongeveer 190 g, de rest kan je in een gesteriliseerde pot in de koelkast bewaren). Verhit de olie in een pan met dikke bodem op matig vuur. Bak de chilipepers en ui 10 minuten op laag vuur en roer regelmatig. Voeg de knoflook toe en bak hem 5 minuten mee, tot alles zacht maar niet gekleurd is. Schep het mengsel in de kom van een keukenmachine of blender en maal alles glad.
 
2 Doe voor de tijgermelk de gember, knoflook, koriandertakjes en het limoensap in een kom. Roer en laat 5 minuten staan. Giet het mengsel door een zeef in een andere kom, voeg de chilipasta toe met een halve theelepel zout en roer goed. Dit mengsel blijft in de koelkast 4 uur goed.
 
3 Spoel de gesneden ui af en laat hem 5 minuten weken in ijswater. Giet de ringen ui goed af en verdeel ze over keukenpapier of een schone theedoek om te drogen. Zet ze tot gebruik in de koelkast. Door deze stap zijn de uien minder scherp en blijven ze knapperig.
 
4 Snijd de vis in even grote stukken van ongeveer 2 x 3 cm. Doe ze in een grote kom, voeg een snuf fijn zeezout toe en schep losjes om met een metalen lepel. Laat de vis 2 minuten staan en giet dan de tijgermelk erover en meng alles voorzichtig met de lepel. Laat de vis 2 minuten ‘garen’ in deze marinade.
 
5 Voeg de ui, koriander, limo-chilipeper en zoete aardappel toe en schep alles losjes om met de lepel. Proef en maak de smaak naar wens zouter, zuurder of pittiger. Verdeel het mengsel over kommen en serveer het meteen.
 
Opmerking Peruaanse chilipepers zijn verkrijgbaar bij gespecialiseerde groentewinkels, of online via vivaperu.co.uk en southdevonchillifarm.co.uk. Als je geen Peruaanse chilipepers kan krijgen, kan je lange rode chilipepers gebruiken.
 
Per portie 252 kcal, 7,9 g vet (1,1 g verz. vet), 31,1 g eiwit, 14,7 g koolh, 8,7 g suiker

 


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip