Strooi voor het serveren nog wat suiker over deze taart en eet hem bij voorkeur lekker warm. Heerlijk met een klodder crème fraîche en een glaasje vin santo!
1. Verwarm de oven voor op 180 °C / gasovenstand 4 en vet een ondiepe, ronde springvorm met een doorsnede van 28 cm in met boter.
2. Meng de polenta, bloem, broodkruim en suiker in een grote kom. Meng in een andere kom de melk, eieren, honing en olijfolie. Doe het natte mengsel bij het droge en roer alles heel goed door elkaar. Doe de vijgen, rozijnen, appel, kaneel, sinaasappel- en citroenschil en zout erbij en roer nogmaals.
3. Giet het mengsel in de springvorm en zet de taart ongeveer 50 minuten in de oven. Houd hem goed in de gaten. Als de taart aan de randen te snel bruin wordt, kan het nodig zijn hem met folie af te dekken.
Voor 8 personen
– een klontje boter
– 100 g polenta
– 200 g bloem, gezeefd
– 100 g kruim van oud brood
– 100 g fijne kristalsuiker, plus wat extra om eroverheen te strooien
– 5 dl volle melk
– 3 grote scharreleieren, liefst biologisch, losgeklopt
– 100 g vloeibare honing
– 0,5 dl olijfolie
– 100 g gedroogde vijgen, gehakt of in stukjes gescheurd
– 100 g rozijnen of krenten
– 500 g stevige handappels, geschild, van klokhuis ontdaan, in niet te kleine blokjes gesneden
– ½ theelepel kaneel
– de geraspte schil van 2 sinaasappels
– de geraspte schil van 2 citroenen
– 1 theelepel zout
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.