Bulgursalade met gerookte kip

Bereiden

Bulgur heeft een lekker stevige bite en is een prima basis voor deze salade met gerookte kip en noten. Perfect voor op een doordeweekse avond of als lunchgerecht.

1 Bak de sjalot aan in een scheutje olijfolie (niet bruin laten worden), doe de bulgur erbij, bak een half minuutje mee, draai het vuur laag en giet heet water (uit de waterkoker) bij de
bulgur tot deze ongeveer 1 cm onder water staat.

2 Draai het vuur uit, doe een deksel op de pan en laat 15 minuten rusten tot het water is opgenomen. Roer de bulgur in een grote kom of schaal los met een vork en laat hem even afkoelen.

3 Meng de overige ingrediënten door de bulgur.

4 Breng op smaak met peper, zout, citroensap en olijfolie.

5 Serveer met knapperig brood, lekkere olijfolie en grof zeezout om het brood in te dippen.

Tips Gebruik feta of gerookte makreel in plaats van kip. Vervang de vruchten deels door groenten zoals komkommer of cherrytomaatjes. Couscous is een prima alternatief voor bulgur. Gevoelig voor gluten? Gebruik boekweit, quinoa of gierst in plaats van bulgur.
 
Hou jij van lekker healthy food?
Dit is hét boek voor jou!


 



Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip