Geef een twist aan deze klassieke broccolisoep door er stilton- of een andere blauwe kaas aan toe te voegen. De noten-zadentopping geeft een crunchy bite aan het geheel.
1 Smelt de boter in een grote steelpan. Voeg uisnippers en bleekselderij toe. Bak ze zacht op laag vuur, laat ze niet verkleuren (voeg water toe als ze aan gaan bakken). Voeg broccoli, blokjes aardappel, bouillon, zout en peper toe. Laat 15 minuten zacht gaar koken.
2 Scheur de ciabatta in stukjes, meng met de walnoten, een scheut olijfolie, paprikapoeder,zout en peper. Rooster goudgeel in een koekenpan. Leg op een bord. Rooster de zaden in dezelfde pan en meng ze met het brood.
3 Kruimel de helft van de stilton door de soep, mix glad met een staafmixer. Roer de crème fraîche erdoor en verkruimel de rest van de stilton erover. Voeg zo nodig zout en peper toe en eventueel sherry. Schep de soep in kommen en bestrooi met noten-zadentopping.
Per portie 565 kcal, 36,8 g vet (15,1 g verzadigd), 22,8 g eiwit, 21 g koolhydraten, 9,3 g suikers
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!
6 personen
• klontje roomboter
• 2 uien, gesnipperd
• 2 stengels bleekselderij, gesneden
• 500 g broccoli, gesneden
• 250 g aardappels (blokjes van 1 cm)
• 1,2 l groentebouillon
• ½ oudgebakken ciabatta
• 50 g walnoten, gehakt
• extra vergine olijfolie
• mespuntje paprikapoeder
• 2 el gemengde zaden (bijv.
pompoenpitten, venkelzaad,
zonnebloempitten)
• 200 g stilton
• 2 el crème fraîche
• scheutje sherry (optioneel)
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.