Braziliaanse zwarte bonenstoof

Bereiden

Deze zwarte bonenstoof zit bomvol smaken en texturen. Maak 'm een dag van te voren en je zult merken dat de smaken nog intenser zijn! Dit recept is van Miljuschka Witzenhausen.

1 Zet een grote pan op middelhoog tot hoog vuur, giet de bouillon erin en breng aan de kook. Voeg de varkenskrabbetjes toe, draai het vuur laag en laat het vlees zo’n 30 minuten zachtjes koken.

2 Snijd ondertussen de chorizo in kleine blokjes. Verhit een hapjespan op middelhoog tot hoog vuur, voeg de chorizo en spekreepjes toe, en bak ze in 5 minuten krokant. Voeg dan de gehakte knoflook, uisnippers en het gehakt toe, en verhit mee tot het gehakt bruin en rul is.

3 Snijd de wortels en paprika in kleine blokjes. Doe ze samen met de fijngesneden prei in de hapjespan met het chorizo-gehaktmengsel en verhit de groenten mee tot het vocht van het gehakt verdampt is.

4 Laat de tomatenblokjes uitlekken, doe ze samen met de rasp en het sap van de citroenen in de hapjespan en roer even goed door.

5 Giet de varkenskrabbetjes door een vergiet boven een pan of grote kan en vang de bouillon op. Doe de varkenskrabbetjes samen met 250 milliliter van de bouillon (bewaar de rest voor een andere keer) in de hapjespan met het chorizo-gehaktmengsel en breng aan de kook.

6 Doe de zwarte bonen in een vergiet, spoel ze af en laat goed uitlekken. Schep de bonen in de hapjespan, draai het vuur laag en laat alles ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

7 Breng ondertussen de rijst in een pan met ruim water aan de kook, laat 2-3 minuten koken en draai dan het vuur laag. Leg het deksel op de pan, laat nog 10 minuten zachtjes koken en draai dan het vuur uit. Laat de rijst ongeveer 10 minuten uitdampen.

8 Verdeel de gekookte notenrijst en de bonenstoof over 4 borden, strooi er flink wat korianderblaadjes over en serveer meteen.


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
25 7599

Shop tip

WIN: 'De groene keuken'

Maak kans op een exemplaar van dit nieuwe boek vol veggie en vegan recepten voor elke dag.