1. Smelt de boter in een pan met een dikke bodem. Fruit hierin de ui. Voeg nu de rijst toe en fruit deze al roerend tot alle korrels bedekt zijn met een laagje vet.
2. Voeg de brandnetelblaadjes toe en roer. Voeg soeplepel voor soeplepel de hete bouillon toe. Eventueel ook wat witte wijn. Blijf roeren en wacht steeds met bouillon toevoegen tot de vloeistof is opgenomen. De risotto moet romig, maar niet soeperig zijn.
3. Roer er, als de rijst gaar is, nog een klontje boter door en wat geraspte parmezaan. Serveer met de kaas erbij.
Per portie 851 kcal, 13,4 g vet (7,7 g verzadigd), 20,9 g eiwit, 158,3 g koolhydraten, 1,1 g suikers,
Credits: Productie & receptuur Marian Flint – Fotografie Anna de Leeuw – Foodstyling Anoek Lorjé
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.