Bramentrifle

Bereiden

Ideaal om te maken voor een grote groep gasten: trifle ziet er prachtig uit en je kunt hem van tevoren maken. Bij grote haast kun je je toevlucht nemen tot boerenvanillevla, maar zelfgemaakte custard blijft het lekkerst.

1 Voor de custard schenk je de melk en slagroom in een steelpan op middelhoog vuur. Klop ondertussen de eidooiers, suiker en maizena tot een glad mengsel. Zodra de roommelk aan de rand begint te bubbelen, giet je die door het eidooiermengsel, onder voortdurend kloppen. Doe het complete custardmengsel weer terug in de steelpan en zet die op het vuur. Laat de custard indikken terwijl je rustig roert met een houten spatel. Schenk de custard dan in een schone kom en leg er bakpapier op. Laat volledig afkoelen.

2 Breek of snijd de cake in stukjes en verdeel ze over de bodem van een glazen schaal. Sprenkel de sherry erover en laat die in de cake trekken. Verkruimel driekwart van de koekjes over de cake, verdeel dan de bramen erover en bewaar de mooiste exemplaren (ongeveer een derde) voor de bovenkant. Schep de afgekoelde custard erover en strijk het oppervlak zo glad mogelijk.

3 Klop de slagroom tot zich zachte pieken vormen en verdeel de room over de custard. Strooi de rest van de bramen erover en laat de trifle 3 uur opstijven in de koelkast.

4 Verkruimel vlak voor het serveren de rest van de koekjes over de trifle. Schep grote lepels van de trifle in schaaltjes: zorg ervoor dat je telkens tot de bodem gaat, zodat iedereen een mix van alle lagen krijgt.

Per portie 479 kcal, 34,9 g vet (17,1 g verzadigd), 8,5 g eiwit, 29,2 g koolhydraten, 23,6 g suikers

 

Bramengin Bramencake met cream BosvruchtensaladeDeel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
33 9853
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip