1 Doe de bonen in een pan op middelhoog vuur. Giet er ruim koud water bij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 40 minuten zachtjes koken, tot de bonen zacht zijn. Laat afkoelen in een vergiet.
2 Doe de afgekoelde bonen met de rest van de ingrediënten, behalve de za’atar, in een schaal. Meng goed met zeezout en zwarte peper. Bestrooi met za’atar en serveer, eventueel bij een stukje (stoof)vlees of seizoensgroenten.
Per portie 582 kcal, 35,9 g vet (5,2 g verzadigd), 13,2 g eiwit, 51,1 g koolh., 21,6 g suikers
4 personen
• 500 g verse gedopte borlottibonen
• 1 kleine rode ui, in dunne ringen
• 1 kleine komkommer, in plakken
• 1 kleine chilipeper, zaadjes verwijderd, in ringen
• 10 groene olijven
• 1 el kappertjes, uitgelekt
• 4 el extra vergine olijfolie
• 1 el granaatappelstroop
• sap van 1 citroen
• 1 tl za’atar
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.