Boeuf Bourguignon

Bereiden

Dit recept is heerlijk voor koude dagen! De goudentip: zorg dat je de tijd hebt zodat je het vlees lekker kunt laten sudderen op laagvuur. Dan wordt het sowieso genieten van deze klassieker!

1 Verwarm de oven voor op 150 ºC. Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Verhit een scheut olijfolie, voeg de spekblokjes en sjalotjes toe en bak ze in zo’n 5 minuten goudbruin, roer af en toe door. 

2 Neem de pan van het vuur en schep de spekjes en sjalotjes in een kom. Wrijf het vlees in met olijfolie. Zet de pan nu op hoog vuur. Braad het vlees rondom aan en leg het in een grote ovenvaste braadpan. Voeg de spekjes en sjalotjes toe, plus alle overige ingrediënten. Voeg flink wat zout en peper toe, plus zoveel water dat het vlees onderstaat. Dek af met aluminiumfolie en stoof het vlees in circa 3 uur gaar.

3 Neem het uit de pan, snijd het in plakjes en doe die terug in de pan. Als de saus te dun is, laat je hem op hoog vuur inkoken voordat je de plakjes vlees weer toevoegt. Verwijder het laurierblaadje en serveer.Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
721 100051
(1)14.0

Beoordeel dit product

Shop tip