Bloemkoolsoep met knoflookpuree

Bereiden

De combinatie van bloemkool met knoflook is sooo good. Met slechts een paar ingredienten tover je deze soep op tafel. Wedden dat je de helft van de ingredienten al in je voorraadkast hebt liggen?

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Leg de bol knoflook op aluminiumfolie, giet er wat olie over, vouw dicht en rooster 30 min.

3. Fruit de ui in 2 el olie in een soeppan. Voeg de bloemkool, de komijn en de bouillon na 5 min. toe en breng tegen de kook aan.

4. Laat 30 min. koken, of tot de bloemkool gaar is, en pureer vervolgens in de blender. Druk de geroosterde knoflooktenen uit de vliesjes en pureer deze met de resterende olie en een snuf zout in de blender of met de staafmixer.

5. Verdeel de bloemkoolsoep over vier komen en giet in elke kom wat knoflookpuree.

Psst...
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
243 62759
(37)374.0

Beoordeel dit product

Shop tip