Blauwe bessentaart

Bereiden

Deze blauwe bessentaart is direct na het bakken het allerlekkerst. Serveer met friszure Griekse yoghurt. 

1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Beboter een springvorm van 25 cm doorsnee en bestuif hem met meel. Bekleed de bodem met ingevet bakpapier. 

2. Klop de boter en suiker schuimig, voeg de eieren toe en klop tot een luchtig mengsel. Klop geleidelijk het meel plus citroenrasp en -sap erdoor.

3. Verdeel de bessen over de bodem van de vorm en schep het beslag er voorzichtig op.

4. Bak de taart 1–1¼ uur, of tot een prikker die je in het midden steekt er schoon en droog uitkomt. Neem de cake uit de oven, laat 5 minuten rusten en stort hem voorzichtig op een rooster. Laat afkoelen en verwijder dan het papier. 

Per portie 337 kcal 17,4 g vet (10,2 g verzadigd), 4,6 g eiwit, 39,7 g koolhydraten, 22 g suiker

Fotografie Con Poulos
Recept Sue Fairlie-Cuninghame



Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
82 24158
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip