Bietjessalade met dressing

Bereiden

Bietjes zijn gezond! Deze voedzame groente is vrijwel het hele jaar te verkrijgen en zit bomvol vitaminen. Hartstikke goed voor onder andere je uithoudingsvermogen. Niet voor niets zijn sporters gek op deze knolgroente. In deze salade vormt het de basis, die je combineert met groene kruiden en een karnemelkdressing. Zo gepiept en ideaal voor na een drukke werkdag. 

1 Maak de bietjes goed schoon en doe ze in een grote pan met koud water, zodat ze onderstaan. Breng het water op hoog vuur aan de kook, leg het deksel op de pan en laat de bietjes in ongeveer 1 uur zacht worden op laag vuur. Laat ze uitlekken en afkoelen. Zodra ze genoeg zijn afgekoeld om aan te pakken, verwijder je de schil en snijd je de bietjes in partjes van circa 3 cm.

2 Schep terwijl de bietjes koken de pitten en zaden om met wat olijfolie, het gerookte-paprikapoeder en een snuf zeezout en zwarte peper; rooster deze mix goudbruin in een droge koekenpan. Neem de mix eruit en houd zolang apart.

3 Maak de dressing door de karnemelk te kloppen met de helft van het citroensap en een scheut olijfolie. Voeg zout en peper toe. Roer de gehakte kruiden erdoor.

4 Smelt de boter in de koekenpan waarin je de pitten-zadenmix hebt geroosterd. Voeg de sinaasappelrasp en wat van het sinaasappelsap toe, gevolgd door de kaneel en suiker – breng op smaak met zout en peper. Breng dit mengsel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten borrelen, tot het gekaramelliseerd en kleverig is. Neem de pan van het vuur en schep de gekookte bietjes erdoor. Laat ze iets afkoelen in de pan en spreid ze uit over een ondiepe schaal.

5 Meng de dressing door de slablaadjes, verdeel de bietjes erover en bestrooi het geheel met de pitten-zadenmix.

Per portie 465 kcal, 21,4 g vet (6,9 g verzadigd), 8,1 g eiwit, 56,1 g koolhydraten, 52,7 g suikers
 



Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
68 4438

Shop tip