Rodebietensalade met peertjes

Bereiden

‘Ik ben dol op de aardesmaak biet: rood, geel, wit en vooral in het voorjaar als er weer jonge bosbietjes zijn’, zegt Niven Kunz, auteur van het boek Groente!.

Snipper de sjalotten en fruit de helft aan in een scheut zonnebloemolie. Voeg de quinoa toe en laat kort meefruiten. Voeg het bietensap en een snuf zout toe en laat  de quinoa op middelmatig vuur garen totdat het vocht is opgenomen en de quinoa beetgaar is. Laat afkoelen en snij intussen biet, geitenkaas, stoofpeer en radijs in grove stukken. Maak de dressing door de olijfolie te mengen met de balsamicoazijn. Bouw de salade op door onderaan te beginnen met de eikenbladsla. Leg daarop de quinoa en de geitenkaas, radijs, stoofpeer en rode biet. Maak de salade af met bietenblad, de resterende sjalot, radijsscheuten en de dressing.

Dit recept komt uit het boek 'Groente!' van Niven Kunz (€24,99, Kosmos Uitgevers).



 
 



Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
93 13340

Shop tip