Bietensoep met oesters & dille

Bereiden

Een supersimpel bietensoepje dat het lekkerst is in een mooi glaasje of kopje. De oestertjes uit blik geven er een fijne, rokerige smaak aan, de dille een lekker fris accent.

1 Schenk de bouillon in een pan. Schil de bietjes en snijd ze in blokjes. Breng aan de kook en zet het vuur laag.

2 Voeg de roomboter toe en laat al roerend smelten. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

3 Voeg de karnemelk en de citroenrasp toe en pureer met een staafmixer. Verdun met een scheutje water als de soep te dik is.

4 Schenk in kleine glaasjes, schep in elk een oester en strooi de dille erover.

Per portie 79,6 kcal, 4,8 g vet (2,4 g verzadigd), 3,8 g eiwit, 5,6 g koolh., 1,8 g suikers

Fotografie Saskia van Osnabrugge
Receptuur & foodstyling Ingmar Niezen

Psst...
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!


 




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
17 15810
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip