Bietencarpaccio

Bereiden

Dit is een indrukwekkend maar makkelijk te maken voorgerecht – je kunt het de dag van tevoren bereiden. Serveer de carpaccio met rogge-karwijbrood – de nootachtige smaak gaat uitstekend samen met de zoete, aardachtige biet.

1 Begin met het afsnijden van de bladeren van de bieten; laat aan elke biet een stukje steel van circa 2,5 cm zitten. Doe ze in een pan met ruim water. Breng dat aan de kook, draai het vuur laag en laat de bieten, met het deksel deels op de pan, in zo’n 40 minuten zachtjes gaar koken. Laat ze uitlekken. 

2 Rasp de schil van een van de citroenen fijn en pers het sap uit beide; giet het door een zeef. Doe het sap in een kom met de dille, uisnippers, suiker, olijfolie, kappertjes en 1 tl zout. Klop al deze ingrediënten grondig door elkaar.

3 Spoel de bieten af onder de koude kraan en wrijf de schil eraf. Snijd de boven- en onderkant bij. Snijd de bieten dan met behulp van een mandoline of scherp mesje in flinterdunne ronde plakjes. Gebruik het steeltje om hem vast te kunnen
houden.

4 Rangschik de plakjes biet op een schaal of afzonderlijke bordjes en schep de dressing erover. Dek het gerecht af met vershoudfolie en bewaar het minstens 2 uur in de koelkast voor je het serveert.

Per portie 60 kcal, 3 g vet (0 g verzadigd), 1 g eiwit, 6 g koolhydraten, 6 g suikers
 

 




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
61 21774
(1)14.0

Beoordeel dit product

Shop tip