Basisrecept pasta

Bereiden

Zelf pasta maken is een eitje. Het enige dat je nodig hebt is meel, eieren en wat water. Om pasta te maken werk je met een verhouding van 100 gram meel tegenover 1 groot ei. Tipo 00 is een zeer fijn gemalen meel – perfect voor pastameel. Bekijk deze stap voor stap video hoe je zelf verse pasta maakt.

Voor meer structuur vervang je een vierde deel door griesmeel. Als je geen zin hebt om te kneden, doe je alles in de keukenmachine en laat je die ongeveer een minuut pulserend draaien tot je een samenhangend deeg hebt. Kneed dan nog 30 seconden en rollen maar!

1 Maak een bergje van beide meelsoorten op een werkvlak. Maak een kuiltje in het midden en schenk de eieren erin. Meng de ingrediënten voorzichtig tot er een deeg ontstaat.

2 Kneed het deeg 5–10 minuten flink, om eventuele klontjes weg te werken. Als het deeg eenmaal soepel is, wikkel je het in vershoudfolie en bewaar je het 1 uur in de koelkast.

3 Verdeel het deeg in tweeën en rol beide helften uit op een met meel bestoven werkvlak tot rechthoeken op maat voor je pastamachine. Rol ze beide door de ruimste stand en vouw ze dubbel.

4 Haal ze vanaf de ongevouwen kant weer door de pastamachine en vouw opnieuw; herhaal deze stap vijf keer, voor een zijdeachtig resultaat. Als de pasta eenmaal de gewenste dikte heeft, kun je ermee gaan werken.

Per portie 212 kcal, 3,8 g vet (0,9 g verzadigd), 9,2 g eiwit, 36 g koolhydraten, 0,5 g suikers

 


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
81 54308
(1)14.0

Beoordeel dit product

Shop tip