Carrot cake met limoen

Bereiden

Deze worteltaart is op zich al bijzonder lekker en wordt nog aangenamer door het verrassende glazuur van limoen en mascarpone. Hij is heerlijk en ook nog eens makkelijk te maken. Kopje thee erbij en smullen maar!

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een vierkant bakblik 22 cm of een rond equivalent in en bekleed het met bakpapier. 

2 Klop de boter en suiker met de hand of in een keukenmachine tot een bleke luchtige massa. Klop de eieren er een voor een door, daarna ook de sinaasappelschil en het sinaasappelsap. 

3 Roer er de gezeefde bloem en het bakpoeder door, doe de gemalen amandelen, walnoten, specerijen en geraspte wortel erbij en meng alles goed.

4 Klop in een aparte kom de eiwitten met een snufje zout stijf en spatel het schuim voorzichtig door het beslag. Schep het mengsel in de voorbereide bakvorm en zet hem ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven tot het gebak goudbruin en gerezen is. Je kunt controleren of de taart gaar is door er een cocktailprikker in te steken. Als je hem er na 5 seconden uithaalt en hij schoon en droog is, is de taart klaar; als de prikker nog een beetje plakkerig is moet hij nog iets langer in de oven. 

5 Laat de taart een minuut of tien afkoelen in de vorm, stort hem op een rooster en laat hem minstens een uur staan.

6 Meng alle ingrediënten voor het glazuur en smeer een royale laag op de taart. Strooi er een handjevol gehakte walnoten over. 

Wil je een glutenvrije carrot cake maken? klik hier voor het recept.


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
375 74553
Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip