Avocado-mango-ijs met kokos 

Bereiden

Dit frisse ijsje eet je op een zonnige dag als snack of als afsluiting van een diner. Geen ijsmachine nodig en in een mum van tijd op tafel!

Het recept voor dit deze soep komt uit het fairtrade kookboek 'Eerlijk Eten'.


1. Doe het fruit een nacht lang, of minstens 8 uur, in de vriezer. Haal alles vlak voort je het ijs wilt maken uit de vriezer en laat 5 tot 10 minuten staan.

2. Pureer het fruit samen met de kokosmelk, het limoensap en de vanille tot een glas ijsmengsel in een keukenmachine of sterke blender.

3. Is het mengsel te dik of blijf je stukjes houden? Voeg dan wat extra kokosmelk toe en pureer nogmaals. Verdeel over vier schaltjes, bestrooi met gehakte paranoten en kokosvlokken en serveer direct. 

Tip: in plaats van kokosmelk kun je ook amandelmelk of een andere plantaardige melk gebruiken. Restje over? Bewaar het in de vriezer en eet het later als ontbijt, snack of dessert.

Ook lekker: Houd een paar blokjes bevroren mango apart en roer die er vlak voor het serveren doorheen. Heb je een ijsmachine? Pureer dan alle ingredienten tot een glad mengsel en maak het ijs volgens de gebruiksaanwijzing. De stap van het vooraf bevriezen van het fruit kun je dan overslaan. 

 


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje

WIN: 'De groene keuken'

Maak kans op een exemplaar van dit nieuwe boek vol veggie en vegan recepten voor elke dag.