Een heerlijk eenpansgerecht bomvol krachtige smaken. Je kunt deze Spaanse aubergineschotel warm of koud serveren.
1 Bak de stukjes aubergine in wat olijfolie in 5 minuten goudbruin. Schep eruit en zet apart.
2 Bak dan de ui, knoflook en peterselie met het paprikapoeder 5 minuten. Roer de aubergine en tomaat plus zout en peper erdoor. Voeg de azijn en 200 ml water toe.
3 Laat 30 minuten koken, roer af en toe, tot de groenten zacht zijn en het vocht is ingedikt.
4 Verhit de noten 10 minuten mee. Serveer warm of koud.
Per portie 307 kcal, 27,8 g vet (3,6 g verzadigd), 5,7 g eiwit, 9,4 g koolhydraten, 8 g suikers
• 1 kg aubergines, in stukjes
• 1 rode ui, gepeld, in ringen
• 3 tenen knoflook, gehakt
• 3 el fijngehakte bladpeterselie
• 1 tl mild paprikapoeder
• 600 g tomaten, ontveld, pitjes eruit, vruchtvlees in stukjes
• 1 el rodewijnazijn
• 120 g walnoten, gehakt
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.