Aubergine citroensoep

Bereiden

Zin in een heerlijk soepje vandaag? Kies voor deze fijne auberginesoep met een flink vleugje frisse citroen. En het fijne, deze soep kun je ook vegetarisch maken met een groentebouillon! Heerlijk met wat knapperig brood en een lekkere lichte dip. 
 

Prik gaatjes in de aubergines , gril ze 30 minuten onder een matig hete grill, tot het vel zwart en het vlees zacht is. Keer regelmatig. Zet apart. Verhit olie in een pan en bak de ui op matig vuur zacht. Voeg de knoflook toe , bak 2 minuten mee. Voeg ras el hanout toe. Snijd de aubergines open, schraap het vruchtvlees in de pan. Voeg bouillon en citroensap toe.
Laat 20 minuten zacht koken, roer nu en dan. Pureer in een blender. Verdeel over kommen, bestrooi met de lente-uitjes en amandelen. Serveer met knapperig brood.

Psst...
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!

 




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
118 15167
(1)13.0

Beoordeel dit product

Shop tip