Gennaro Contaldo: ‘Dit is een inktvisrecept van de Andamaanse eilanden dat de herinnering aan India combineert met de verwachting van het verre oosten. Net als zijn bedenker lijkt dit recept op het eerste gezicht nogal vreemd. Het tevreden gemompel van familie en vrienden zal niettemin aantonen hoe lekker dit gerecht van inktvis met ananas is. Het is bovendien een leuk alternatief voor een van mijn lievelingsgerechten: gegrilde inktvis met wat citroensap erover.’
1. Doe de inktvis, knoflook, gember en vissaus in een kom en breng op smaak met wat zeezout en versgemalen zwarte peper.
2. Laat 10 à 15 minuten marineren. Laat de olie in een wok op hoog vuur heel heet worden. Voeg dan de inktvis en de marinade toe en roerbak alles in 5 à 7 minuten gaar.
3. Doe de lente-ui en ananas erbij en roerbak nog 3 minuten, tot de saus is ingedikt.
4. Maak het af met de helft van de koriander, de chilipeper en nog wat zwarte peper. Serveer direct en garneer het gerecht met de rest van de koriander.
Credits: fotografie David Loftus
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.