Andamaanse inktvis met ananas

Andamaanse inktvis met ananas

Gennaro Contaldo: ‘Dit is een inktvisrecept van de Andamaanse eilanden dat de herinnering aan India combineert met de verwachting van het verre oosten. Net als zijn bedenker lijkt dit recept op het eerste gezicht nogal vreemd. Het tevreden gemompel van familie en vrienden zal niettemin aantonen hoe lekker dit gerecht van inktvis met ananas is. Het is bovendien een leuk alternatief voor een van mijn lievelingsgerechten: gegrilde inktvis met wat citroensap erover.’

Ingredienten



1. Doe de inktvis, knoflook, gember en vissaus in een kom en breng op smaak met wat zeezout en versgemalen zwarte peper.

2. Laat 10 à 15 minuten marineren. Laat de olie in een wok op hoog vuur heel heet worden. Voeg dan de inktvis en de marinade toe en roerbak alles in 5 à 7 minuten gaar.

3. Doe de lente-ui en ananas erbij en roerbak nog 3 minuten, tot de saus is ingedikt.

4. Maak het af met de helft van de koriander, de chilipeper en nog wat zwarte peper. Serveer direct en garneer het gerecht met de rest van de koriander.

Credits: fotografie David Loftus

Voor 4 personen

  • 500 g pijlstaartinktvis, schoongemaakt en in stukken
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 50 g verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • 3 el vissaus (nam-pla)
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 2 el arachideolie
  • 4 lente-uitjes, in ringen
  • ½ verse ananas, geschild en in plakken
  • 2 el verse koriander, fijngehakt
  • 1 verse rode chilipeper, in ringetjes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief