Deze abrikozentaart is een ultieme taart voor feesten en partijen. Het voorbereiden van de taart kost letterlijk vijf minuten, dus ideaal als je weinig tijd hebt.
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
2. Rol 500 g bladerdeeg (op bakpapier) uit, creëer een rand rondom en prik er gaatjes in met een vork.
3. Meng 250 g mascarpone, wat gescheurd basilicum en de geraspte schil van een halve sinaasappel; bestrijk de bladerdeegbodem ermee. Verdeel er 10 gehalveerde en ontpitte abrikozen over.
4. Bestrooi met 2 tl rietsuiker en bak de taart 30–40 minuten, tot het deeg goudgeel is en de abrikozen zacht zijn.
Voor 8 personen:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.