Aardappelschotel met gerookte forel  

Bereiden

Deze aardappelschotel is een perfect gerecht voor een doordeweekse dag. Lekker snel klaar, en de bladpeterselie, lente-uitjes mieriksworteldressing geven de forel een fantastische smaak. Smullen! 

1 Kook de aardappels 15–20 minuten in ruim kokend water met wat zout, tot ze gaar zijn. Laat ze uitlekken in een vergiet en snijd ze in stukjes van 2 cm.
2 Verhit de olijfolie en boter in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de lente-uitjes in 2–3 minuten zacht. Voeg flink wat zout en peper toe.
3 Doe de aardappels erbij en bak ze 15–20 minuten tot ze goudbruin en licht krokant zijn; schep ze af en toe
om.
4 Maak ondertussen de mieriksworteldressing: roer alle ingrediënten in een kom door elkaar.
5 Voeg de gerookte forel toe aan de aardappels, roer goed en bak het gerecht nog 5 minuten. Bestrooi het met de gehakte kruiden voordat je het serveert met de romige mieriksworteldressing en de citroen.




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
74 13815
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip