Oatmeal Cookies

11 jul 2016 0 833

klik om een oordeel te geven!
Zoals ieder jaar, als we met ons kleine camperbusje door Frankrijk rijden, word ik blij van de vergezichten van goudgele graanvelden die het Franse landschap zo mooi sieren. Even naar de bakker voor een brood, naar de slager voor een mooie paté de campagne en dan met een picknickkleed neerstrijken tussen de deinende korenaren. Op deze graanvelden is dit recept geinspireerd: oatmeal cookies met witte chocolade, gedroogde pruim en blauwe bessen. Ooh lala!
 

Oatmeal cookies

150 g tarwemeel of speltmeel
150 g roomboter
2 biologische eieren
1 tl bakpoeder
1/2 tl zeezout
150 g rietsuiker
200 g havervlokken
1 tl anijszaad
150 g blauwe bessen
150 g gedroogde pruimen
200 g witte chocolade
4 el cognac of armagnac

1 Doe de meel in een grote kom. Voeg het bakpoeder, zout, suiker en anijszaad toe en roer alles goed door met een houten lepel. Smelt de boter in een pan en voeg de gesmolten boter toe aan het meel, samen met de eitjes en roer goed door.

2 Leg de chocolade op een schone theedoek en vouw de doek dubbel. Sla er een paar keer op met een deegroller, zodat de chocolade in mooie brokken breekt. Voeg de het toe aan het deeg.

3 Snijd de pruimen fijn en schep de armagnac door de gedroogde pruimen. Laat dit 5 minuten marineren. Voeg de pruimen samen met de bessen toe aan het deeg. Kneed heel voorzichtig door, zodat ze niet breken. Wikkel het deeg in wat folie en laat het deeg een half uur opstijven in de koelkast.

4 Verdeel het deeg in 15 stukjes en vorm hier stoere rustieke koekjes van. Leg ze op een met bakpapier bekleede bakplaat en bak ze in 15 minuten goudbruin en knapperig in een voorverwarmde oven van 200 C.

5 Even laten afkoelen op een rooster en serveer eventueel met een flinke dot mascarpone.

Floor van Dinteren
Is:
het liefst “sur la route” door Frankrijk
Probeert: zoveel mogelijk broden uit bij de Franse boulangeries
Eet: deze heerlijke goudgele knapperige broden het liefst met een mooie franse kaas of paté en een goed glas wijn

Floor van Dinteren


Toon alle blogs (11)

50%korting
Lees verder
WEEKEND DEAL NU 50% KORTING OP EEN ABONNEMENT
Alleen dit weekend! 5 nummers Jamie magazine met 50% korting! nu slechts € 17,49 ipv € 34,95 Neem nu een abonnement en ontvang het eerste nummer 13 april op de mat. Jamie magazine laat zien hoe plezier in koken en liefde voor goed en eerlijk eten... Lees verder
Related Blog