Filter op Recente posts

Nieuws & Blog

  • 20 dec 2016 0 1509

    De lijst van 16



    Op de redactie van Jamie magazine worden we geregeld verrast met een verse lading kookboeken. En dat is ontzettend handig, want zo zie ik precies welke ik graag zelf wil aanschaffen voor de broodnodige culinaire inspiratie. Het afgelopen jaar... Meer
  • 30 nov 2016 0 1564

    Anijskrollen met roomboter & speculaas



    De sint is weer in het land en ook al kunnen de pepernoten mij gestolen worden... Op een lekkere anijskrol met een flinke dot roomboter en speculaas zeg ik geen nee! Vooral niet als ze uit je eigen oven komen.   Anijskrollen 500 g... Meer
  • 23 nov 2016 0 780

    Vrolijk herfstfeest



    Morgen wordt Thanksgiving gevierd in de VS. Precies het moment dat ik heimwee krijg naar vroeger, zoals de keukengesprekken tussen mijn moeder en mijn oma of hoe ons huis vroeger vol stond met herfstige stillevens. Ik kan zelfs de geur van mijn... Meer
  • 16 nov 2016 0 1230

    ​Mangia Mangia!



    Ik ben verliefd. En deze keer niet op een wildplukkende bebaarde man uit Kopenhagen maar op een broodje. Een broodje dat ik twee weken geleden in Calabria at. Ik zal de spanning een beetje opbouwen en later terugkomen op de details... Meer
  • 15 nov 2016 0 669

    Chef aan huis



    Stel je voor, je wilt iets lekkers eten, maar je hebt geen zin in de drukte van een restaurant. De laatste trend is het boeken van een privéchef. Je kunt er al een vinden vanaf 40 euro per persoon, tot 250 euro per persoon.  Hoe werkt het... Meer
  • 14 nov 2016 0 624

    ​Slow Food



    Douwe Bob en Bob Marley zingen erover: 'Slow down, take it easy!'. Het leven in de tropen is al iets wat rustiger dan de gebruikelijke West-Europese hypercultuur. Hier op Curaçao hebben we het weer, vooral de warmte, als excuus dat het... Meer
  • 11 nov 2016 0 499

    ​Een bouillon van schilletjes



    Het verveelt nooit: ik ben altijd op zoek naar manieren waarop ik bijzondere smaken kan creëren. Ik observeer tijdens het koken wat er gebeurt met de ingrediënten die voor mijn handen liggen. Ongeacht of ik bezig ben om voor de zoveelste keer... Meer
  • 28 okt 2016 0 848

    Keukenhulpje - springvorm



    Het najaar vraagt erom lekker de keuken in te duiken als het buiten waait en regent. Hoog tijd om uitgebreid te zoeken naar de recepten die je altijd al wilde maken, maar soms net wat langer de tijd nodig hebben om te bereiden. Denk aan... Meer
  • 27 okt 2016 0 608

    De magie van koken



    Om te goed te koken hoef je niet uren in de keuken te staan of een beroepsopleiding te hebben gedaan, je hoeft er zelfs het gasfornuis niet voor aan te zetten. Koken is veel meer dan “gerechten bereiden” (citaten Van Dale)  — het is wat... Meer
Toon meer