Lekker kippig!

9 feb 2016 0 1687

klik om een oordeel te geven!
De zomer is in volle gang! Al zien we er niet veel van terug in Nederland… Het hoeft voor mij maar even droog te zijn en ik dek de tafel buiten. Een lange tuintafel, vrienden en familie, vers brood, wijn, vlees op de bbq en heerlijke zomerse salades – ik krijg er meteen dat lekkere vakantiegevoel van. Het liefst maak ik dan ook frisse gerechten uit de Italiaanse keuken, zoals mijn all-time-favo salade caprese: buffelmozzarella, sappige tomaten, zelfgemaakte rucolapesto, crèma di balsamico en verse basilicum.

Aankomend weekend heb ik vrienden uitgenodigd voor een gezellige barbecue. Al zijn de weergoden ons nog niet zo gunstig gezind, ik geniet al vol van de voorpret. Voor inspiratie heb ik het boek Polpo erbij gepakt van Russell Norman. Waarmee ik me liet inspireren? Een houten plank vol met bruschetta’s. Je kunt er eindeloos mee variëren en dat vind ik nou net het leukste. Ik kies dit keer voor de variant met geitenkaas, geroosterde druiven en walnoten.

4 bruschetta’s
  • grote tros druiven
  • klein handjevol tijmblaadjes, plus extra
  • extra vergine olijfolie
  • zoutflakes
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 dikke sneetjes zuurdesemstokbrood
  • handvol walnoten, gehalveerd
  • ½ teen knoflook, gepeld, gehalveerd
  • 300g geitenkaas, verkruimeld
  • vloeibare honing, voor erbij
 



1 Verwarm de oven voor op 150 °C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
2 Leg de druiven samen met de tijmblaadjes, een scheutje olijfolie plus wat zout en peper op een bakplaat. Hussel de ingrediënten voorzichtig door elkaar en zet 10-15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze beginnen te verkleuren.
3 Leg ondertussen de walnoten op de tweede bakplaat, besprenkel met wat olijfolie en schud even met de plaat zodat de walnoten rondom goed bedekt zijn. Zet de walnoten 5-6 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Houd zolang apart.
4 Rooster of grill de sneetjes zuurdesem een paar minuten, tot ze vanbuiten knapperig zijn maar nog wel een beetje meegeven als je erin knijpt. Wrijf een kant van de sneetjes een paar keer in met het snijvlak van het teentje knoflook – de knoflook zal in het hete oppervlak van het brood trekken. Bedruppel als laatste met wat olijfolie.
5 Verkruimel de geitenkaas over het geroosterde brood en verdeel de warme druiven en walnoten erover. Bedruppel met wat honing, strooi er nog wat extra tijmblaadjes over en serveer.
 
Sabine
Verheugt
zich nu al op het weekend
Hoopt dat het zonnetje lekker gaat schijnen
Heeft vandaag haar laatste dagje op de redactie
Gaat volgende week genieten in Frankrijk

Sabine Sluis
Hoorn

Toon alle blogs (4)

Jamie magazine receptenjaarindex 2016
Ben je op zoek naar een specifiek recept uit een nummer van Jamie magazine? Download dan hier gratis de complete Jamie magazine receptenindex 2016. Alle recepten zijn handig ingedeeld op diverse categorieen zoals onder andere snacks, voorafjes,... Lees verder
.
Lees verder
Brinta Oergranenrepen met dadels & noten


Deze supergezonde repen zijn het perfecte ontbijt voor als je weinig tijd hebt. Ze zijn gemaakt met Brinta Oergranen, een nieuwe granenvariatie die je perfect kunt gebruiken voor het maken van ontbijtpap, pannenkoeken, wafels, granola of koekjes...
 
Brinta Oergranenrepen met dadels & noten


Deze supergezonde repen zijn het perfecte ontbijt voor als je weinig tijd hebt. Ze zijn gemaakt met Brinta Oergranen, een nieuwe granenvariatie die je perfect kunt gebruiken voor het maken van ontbijtpap, pannenkoeken, wafels, granola of koekjes...
 
Related Blog