Als je een keer een andere pesto wilt maken dan een klassieke versie van olijven, kies dan voor een variant met tuinbonen! Prak ze met wat knoflook, basilicum en chilipeper – lekker op knapperige toast of als super-de-luxe dip.
1 Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook, voeg de tuinbonen toe en blancheer ze 1 minuut. Laat ze uitlekken en spoel ze af met koud water. Pel de teen knoflook en doe hem in een blender samen met de tuinbonen, het basilicum, de pijnboompitten, de rasp en het sap van de helft van de citroen plus de olie en maal tot een gladde puree. Snijd de chilipeper fijn en voeg toe.
2 Verhit een grillpan op hoog vuur en bak de garnalen (eventueel in porties) ongeveer 3 minuten per kant, tot ze geschroeid en gaar zijn. Doe ze in een grote schaal en schep ze om met de pesto. Knijp de tweede citroenhelft erboven uit en serveer met het stokbrood.
4 PERSONEN
• 150 g gedopte tuinbonen
• 1 teen knoflook
• 2 bosjes basilicum
• 50 g pijnboompitten
• 1 citroen
• 5 el extra vergine olijfolie
• 1 rode chilipeper
• 20 grote garnalen, ongepeld
• stokbrood, voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.