Week 8 houten prikkers 15 minuten in warm water.
Doe het gehakt in een kom met de knoflook, chilipeper, broodkruimels en peterselie en rasp een van de uien erboven. Bestrooi het gehakt met zout en peper, kneed goed, vorm 8 worstjes en rijg ze aan de prikkers. Laat ze 20 minuten rusten in de koelkast.
Verhit een grillpan, gril de köfte 10–12 minuten in de hete pan, of tot ze gaar zijn; keer ze om de minuut even om.
Snijd de tweede rode ui in ringen en roer die in een kommetje door de azijn en wat zout. Strooi de pistachenoten op een bord en rol de gegrilde köfte erdoor.
Serveer ze met de ui-pickles, sla en yoghurt. Bestrooi met extra peterselie.
4 PERSONEN
• 500 g lamsgehakt
• 2 tenen knoflook, fijn geraspt
• 1 rode chilipeper, fijngesneden
• 50 g broodkruimels
• ½ bosje bladpeterselie, fijngehakt, plus extra voor erbij
• 2 rode uien
• 2 el rodewijnazijn
• 100 g pistachenoten, fijngehakt
•blaadjes sla en yoghurt, voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.