Dol op carpaccio? Dan is dit gerecht echt iets voor jou. De hertenbiefstuk snijd je in dunne plakjes en serveer je met frisse biet, sinaasappel en bieslook.
1. Pureer de jeneverbessen met de olie met een staafmixer. Klop de balsamicoazijn met het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp en jeneverbesolie door elkaar (bewaar 1 eetlepel olie voor de biefstuk) en houd deze dressing zolang apart.
2. Snijd de bieten met een mandoline in dunne plakjes en schep ze in een kom om met 2 eetlepels van de dressing.
3. Wrijf 1 eetlepel jeneverbesolie in de hertenbiefstuk. Schroei het vlees rondom aan in een koekenpan. Neem van het vuur en laat het afkoelen.
4. Rangschik plakjes biefstuk op een schaal, bestrooi ze met de hazelnoten, plakjes biet, blaadjes en het bieslook, en druppel er wat extra dressing over.
Per porie 160 kcal, 10 g vet (1.5 g verzadigd), 15 g eiwit, 4 g koolhydraten, 3 g suikers
Voor 8 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.