Smørrebrod

Smørrebrod

Heb je weleens gehoord van smørrebrod? Het is een typisch lunchgerecht uit Denemarken en bestaat uit een sneetje roggebrood met een flinke laag boter of spread en daarbovenop verschillende soorten beleg. Eigenlijk kun je alles wel kiezen wat je lekker vindt om erop te doen. Smørrebrod is dus niet alleen een feestje van allerlei smaken, maar je kunt er ook een oogverblindend plaatje van maken. Niets is te gek, en alles mag!

Bereiding

1. Rooster de sneden brood en leg ze apart.

2. Was de tomaat en snijd hem in vieren. Was de biet, schil hem en snijd in dunne plakken. Snijd de avocado in tweeën, verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Besprenkel de avocado met de limoensap.

3. Bestrijk twee sneden met de geitenkaas en twee sneden met de ricotta. Schik de plakjes biet op de sneden met geitenkaas. Schik er wat frambozen en muntblaadjes op.

4. Verdeel de tomaat over de sneden met ricotta en schik er wat kervelblaadjes op.

5. Beleg de laatste 2 sneden met de plakken avocado en strooi er de granaatappelpitten over. Snijd het lente-uitje in dunne ringen en bestrooi alle sneden met wat lente-ui.

6. Maak het af met een flinke snuf gomasio, peper en wat druppels olijfolie.

Voor 6 personen. 15 minuten voorbereiding

  • 1 tomaat
  • 1 kleine chioggia-biet
  • 1 avocado
  • sap van ½ limoen
  • een paar frambozen
  • een paar munt- en kervelblaadjes
  • een paar granaatappelpitten
  • 1 lente-uitje
  • 6 sneden meergranen- of roggebrood
  • gomasio (bij de toko)
  • peper
  • olijfolie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief