Gebakken rijst met boerenkool

Bereiden

1 Kook de beide rijstsoorten volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat ze uitlekken en spoel ze af met koud water.

2 Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de uienringen 5 minuten, tot ze zacht beginnen te worden. Voeg de pompoen, chilipepers, kruidnagels en het kaneelstokje, plus een scheutje water toe. Leg het deksel op de pan en laat dit 10 minuten smoren, onder af en toe roeren, tot de pompoen zacht begint te worden. 

3 Neem het deksel van de pan, voeg de kastanjes toe en verhit ze 5 minuten mee. Roer de knoflook, rijst en boerenkool
erdoor, voeg zout en peper toe en bak het gerecht onafgedekt nog 5 minuten, tot de rijst aan de onderkant is gekaramelliseerd.

4 Draai het vuur hoog en roerbak de rijst nog een paar minuten; laat de korst nog knapperiger worden. Neem de pan van het vuur en bestrooi met de peterselie.

Per portie 360 kcal, 3 g vet (0 g verzadigd), 9 g eiwit, 74 g koolhydraten, 15 g suikers

 




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
0 11022
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip

Flammkuchen met zalm

Snel & gezond met Jamie en Jumbo