Deze simpele salade zit bomvol vitaminen. De boerenkool combineert heerlijk met het zoetzure van clementines en granaatappelpitten, serveer er geroosterde pitten en noten over. Een super-superfood salade!
1 Snijd de boerenkool in reepjes en bewaar ze zolang. Rooster de pitten en noten in een koekenpan. Klop de olie, azijn en honing in een kommetje.
2 Rangschik de partjes clementine op een schaal.
3 Schep de appel en dressing door de boerenkool en verdeel die over de clementines. Verkruimel de geitenkaas erboven, voeg zout en peper toe plus de zonnebloempitten, noten en granaatappelpitten.
2-4 personen
• 2 stronken boerenkool, gewassen steel verwijderd
• 2 tl zonnebloempitten
• 10 g hazelnoten
• 1 el extra vergine olijfolie
• 2 tl appelazijn
• 1 tl vloeibare honing
• 2 clementines, geschild en in partjes
• 1 appel, geraspt
• 20 g kruimelige geitenkaas
• pitten van 1 granaatappel
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.