Boerenkool-clementinesalade

Boerenkool-clementinesalade

Bereiding

Deze simpele salade zit bomvol vitaminen. De boerenkool combineert heerlijk met het zoetzure van clementines en granaatappelpitten, serveer er geroosterde pitten en noten over. Een super-superfood salade!

1 Snijd de boerenkool in reepjes en bewaar ze zolang. Rooster de pitten en noten in een koekenpan. Klop de olie, azijn en honing in een kommetje.

2 Rangschik de partjes clementine op een schaal. 

3 Schep de appel en dressing door de boerenkool en verdeel die over de clementines. Verkruimel de geitenkaas erboven, voeg zout en peper toe plus de zonnebloempitten, noten en granaatappelpitten.


 

2-4 personen

• 2 stronken boerenkool, gewassen steel verwijderd

• 2 tl zonnebloempitten

• 10 g hazelnoten

• 1 el extra vergine olijfolie

• 2 tl appelazijn

• 1 tl vloeibare honing

• 2 clementines, geschild en in partjes

• 1 appel, geraspt

• 20 g kruimelige geitenkaas

• pitten van 1 granaatappel


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief