1 Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Smelt de boter en olijfolie in een grote koekenpan op matig vuur. Fruit de knoflook tot hij kleur krijgt. Doe de spinazie erbij, roer en fruit tot hij geslonken is. Breng op smaak met peper en zout en voeg de crème fraîche en wat geraspte nootmuskaat toe. Zet de helft hiervan apart en pureer de andere helft in de keukenmachine tot een gladde saus. Doe die terug in de pan.
2 Rooster de pijnboompitten in een kleine koekenpan.
3 Snijd elk lasagnevel in 4 stukken en kook die 2 minuten. Doe de pasta met wat kookvocht in de pan met spinaziesaus. Meng goed en schep de rest van de spinazie erdoor. Voeg evt. nog wat kookvocht toe. Bestrooi met de pijnboompitten, de verkruimelde geitenkaas en parmezaan.
6 personen
• een flinke klont roomboter
• extravergine olijfolie
• ½ teen knoflook, fijn gesneden
• 400 g spinazie, gewassen
• 4 el crème fraîche
• nootmuskaat
• 100 g pijnboompitten
• 500 g verse lasagnevellen
• 100 g zachte geitenkaas
• handje geraspte parmezaan
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.