1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schep 4 eetlepels bruine suiker en het citroensap door het fruit, en verspreid deze mix in een ovenschaal van 20 x 18 cm.
2. Vermeng de bloem met het bakpoeder en wrijf de boter erdoor tot het mengsel op broodkruim lijkt. Roer de fijne kristalsuiker en karnemelk erdoor.
3. Schep lepels hiervan op de vruchtenmix. Die hoeft niet helemaal bedekt te worden – gaten zijn goed. Bestrijk de bovenkant met het geklopte ei en bestrooi met de overgebleven bruine suiker.
4. Zet in de oven en bak ongeveer 35 minuten, of tot het fruit zacht is en bubbelt, en de topping goudbruin is. Serveer warm met vanille-ijs of -vla.
4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.