1 Doe de ham, ui, kruiden, plus 2 gehalveerde wortels en stengels bleekselderij in een grote pan. Zet alles net onder koud water en breng aan de kook. Schep het schuim van het water en laat 2 uur zachtjes koken. Zeef, bewaar de ham en kook de bouillon in tot ca. 1, 2 liter.
2 Snijd de courgettes, overgebleven wortels en bleekselderij in stukjes en bak met de prei enkele minuten in de olijfolie. Voeg ze dan samen met de tomaat toe aan de bouillon. Laat 30 minuten zachtjes koken; voeg de pasta en bonen na 15 minuten toe; de kool en het vlees van de ham na 25 minuten. Voeg flink wat zout en peper toe en serveer met een scheutje olijfolie.
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!
6–8 personen
• 1 ham
• 1 ui, gehalveerd
• 2 laurierblaadjes
• bosje peterselie
• bosje tijm
• 5 wortels
• 5 stengels bleekselderij
• 3 courgettes
• 1 prei, gesneden
• 3 el olijfolie
• 2 blikken tomaatblokjes (à 400 g)
• 150 g kleine pastavormpjes
• 1 blik cannellinibonen (à 400g), uitgelekt
• ½ savooiekool, fijngesneden
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.