‘Dit ijs, gemaakt met pistachenoten, is op smaak gebracht met kardemom.
Tegenwoordig wordt deze smaakmaker niet zo heel veel gebruikt in Italië, maar ooit was-ie erg populair!’ Antonio Carluccio
1 Doe de melk in een pan, zet op het vuur en breng aan de kook. Voeg de kardemom toe en laat 5-10 minuten zachtjes koken. Laat afkoelen en giet
de melk dan boven een kom door een zeef.
2 Doe de eidooiers met de honing en suiker in een kom en meng tot een romig mengsel. Voeg dan de gekookte melk al kloppend beetje bij beetje toe.
3 Doe het melkmengsel in een hittebestendige kom, zet die op een pan zachtjes kokend water (zorg dat de kom het water net niet raakt) en verhit al roerend 15 minuten op laag vuur. Dek af met plasticfolie en laat een nacht rusten in de koelkast.
4 Je kunt het pistacheroomijs met en zonder ijsmachine maken; heb je er een, laat het mengsel dan 30 minuten draaien.
5 Maal intussen de pistachenoten in de keukenmachine fijn tot een romige massa. Klop de volvette room in een kom dik en lobbig, en voeg hem samen met de pistachenoten en kleurstof na 25 minuten toe aan het ijs.
6 Heb je geen ijsmachine, doe het mengsel dan in een plastic bak met deksel en zet 1 uur in de vriezer. Roer het los met een vork en zet terug. Doe
dit 2-3 keer en voeg bij de laatste keer de noten, slagroom en kleurstof toe.
Laat opstijven in de vriezer.
7 Schep bolletjes van het ijs en strooi de extra pistachenoten erover.
6 personen
• 500 ml volle melk
• 1 el kardemompoeder
• 5 middelgrote eidooiers
• 50 g vloeibare honing
• 150 g fijne kristalsuiker
• 100 g gepelde pistachenoten, plus extra, gehakt
• 150 ml volvette room
• wat groene voedselkleurstof
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.