‘Hier vormen broodkruimels een duurzaam alternatief voor pijnboompitten.
De pesto moet lekker dik zijn, dus laat je niet verleiden om meer olie toe te voegen ‒ laat juist het kooknat van de pasta zijn werk doen om de pesto smeuïg te maken. Heb je niet genoeg basilicum? Een beetje munt of peterselie is ook erg lekker!’
1 Pureer het basilicum, broodkruim en de knoflook plus een snuf zout in de keukenmachine. Voeg terwijl de machine langzaam draait om beurten, en beetje bij beetje, de olie en 30 ml
koud water toe ‒ zet de machine af en toe stil om het mengsel van de wand te schrapen. Doe de pesto in een grote schaal en strooi de parmezaan erover.
2 Kook de spaghetti al dente volgens de instructies op de verpakking. Laat goed uitlekken, maar schud het laatste kooknat er niet uit. Voeg de spaghetti toe aan de pesto en schep hem erdoor.
Tip Zet eventueel de olijfolie 3 uur van tevoren in de koelkast, dat helpt om de kleur van het basilicum te bewaren.
4 personen
• 200 g basilicum
• 50 g broodkruim van oud brood
• 1 teen knoflook, gepeld
• 75 ml extra vergine olijfolie
• 100 g parmezaan, geraspt
• 400 g gedroogde spaghetti
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.