Sag aloo

Bereiden

Pel de ui en hak die met de tomaten, koriandersteeltjes en currypasta in een keukenmachine fijn. Bak het mengsel in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en een scheut olie op matig vuur. Bak 5 minuten, roer regelmatig en snijd de aardappelen intussen in blokjes van 3 cm (ik laat de schil altijd zitten – dat scheelt werk en het is extra gezond). Doe ze met een snufje peper en zout bij de gebakken pasta in de pan en giet er zo veel kokend water bij dat ze tot halverwege onder staan.

Breng ze aan de kook, dek de pan af met een deksel of een stuk aluminiumfolie en laat ze zo 10 tot 12 minuten pruttelen of tot ze net gaar zijn. Verwijder het deksel of het folie, draai het vuur halfhoog en wacht tot al het vocht is verdampt en de aardappeltjes krokant en goudbruin zijn (15 tot 20 minuten).

Maak intussen de gearomatiseerde olie (dit wordt temper genoemd, en brengt het gerecht echt tot leven). Pel de tenen knoflook en snijd ze in flinterdunne plakjes, snijd de Spaanse peper in ringetjes, bak dit in een kleine pan met een flinke scheut olie en het komijnzaad op matig vuur tot ze goudbruin zijn en haal het pannetje van het vuur. Roer de spinazie door de goudbruine aardappeltjes en laat het mengsel terwijl je regelmatig roert ongeveer 5 minuten koken tot het vocht verdampt is en de aardappeltjes lekker krokant zijn.

Besprenkel de sag aloo voor het serveren met de temper, schep er de yoghurt op en maak het gerecht af met korianderblaadjes. Opgerold in een blaadje botersla en met een ijskoud biertje smaakt het heerlijk.

Dit recept is afkomtsig uit het nieuwe boek van Jamie Oliver: Bespaar met Jamie

 




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
52 10786
(2)23.0

Beoordeel dit product

Shop tip