Pasta ragù met parmezaan

Bereiden

De bekendste pasta ragù is de Bolognese, maar een ragù met worst is minstens zo lekker. Je kunt de worst in stukjes snijden hakken of knijp het vlees uit het velletje.

1 Snijd de knoflook fijn en de rest van de groenten in blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een middelgrote pan met een dikke bodem. Fruit alle groenten daarin aan en voeg de worstvulling toe. Voeg als het worstenvlees los begint te bakken de tomaten, de rode wijn, de balsamico en het verkruimelde pepertje toe.

2 Laat dit geheel 30 minuten zachtjes stoven op medium vuur. Roer regelmatig om te voorkomen dat de saus aanbrandt. Voeg wat vocht toe als het geheel droog kookt; de ragù moet een dikke saus worden. Proef, en breng op smaak met zout en peper.

3 Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Schep nog een paar flinke lepels kookvocht bij de ragù en giet vervolgens de pasta af.

4 Roer de uitgelekte pasta door je pan met saus en serveer op diepe borden met een scheut olijfolie en fijngeraspte parmezaan erbij.

Recept Samuel Levie
Fotografie Saskia van Osnabrugge


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
59 33175
(1)14.0

Beoordeel dit product

Shop tip

WIN: 'De groene keuken'

Maak kans op een exemplaar van dit nieuwe boek vol veggie en vegan recepten voor elke dag.